Om meg

Helt fra jeg var en liten jente og fant min mormors fotoalbum fra 1920 årene i skapet hennes (med fine hemmelige saker i) har jeg vært dypt engasjert og heftig begeistret for slektsforskning.

Mormors fotoalbum fra 1920

Mormors fotoalbum fra 1920

Som 12-åring på sommerferie i Oslo introduserte min eldste bror Roger meg til Riksarkivet og hvordan jeg kunne forske i kirkebøker ved å titte på mikrofilmer. Jeg har brukt mye ferie og fritid gjennom ungdomstiden hvor timene bare forsvant så alt for fort av alle «skattene» jeg fant der. Jeg elsker lukten av gamle bøker pga. av min «oppvekst» (besøk) på riksarkivet.

Min bror Roger introduserte meg til aneark, familieark og inspirerte seg med sin slektsforskning til å få vite mer. Jeg har bygget min interesse og min slektsforskning på det arbeidet han den gang gjorde og det han fant.

Mitt aneark som jeg fylte ut som barn

Mitt aneark som jeg fylte ut som barn

Jeg samlet historier, bilder, ukebladutklipp, slektsforskerpapirer og alt annet som hadde med mine forfedre/slekt å gjøre i flere år i esker og permer helt til PC-en gjorde sitt inntok og jeg kunne legge alt over i et slektsforskerprogram. 3 år tok det meg å legge inn alt på PC som jeg hadde samlet om min familie.

Nettsiden min

Min slektside på nettet: http://www.eblix.net/legacy/index.php NB – Siden er under «oppgradering», men all media vil snart være linket til.Det jeg er mest opptatt av når det gjelder slektsforskning er:

 • Vende mitt hjerte til Fedrene
 • Skrive ned enkeltmenneskers historie
 • Forske på min egen slekt
 • Hjelpe andre med å forske på sin slekt
 • Finne «bortkomne» personer for andre i deres slektsforskning
 • Ta vare på og identifisere gamle bilder
 • Norsk 1600-1899 – (kultur)historie – særlig kvinnenes historie
 • Gode systemer for å ta vare på slektsforskermateriell
                  Bilder, ting, papirer, utklipp, video- opptak, intervjuer, muntlige overleveringer osv.
 • All media som kan fremme(heve) slektsforskning
Cathrine 2013

Cathrine 2013

Siden min slekt er godt dokumentert er mitt fokus nå å hjelpe andre i deres slektsforskning. Jeg har ingen formell utdannelse i historie eller genealogi. Allikevel føler jeg at jeg er utdannet gjennom min vedvarende hodestupse forelskelse i genealogi, nok til å finne det meste om nesten en hvilken som helst norsk slekt. Jeg har også forsket en del i Skottland, England og særlig i USA.

Jeg er Cathrine, gift, og vi har 7 barn til sammen, jobber fulltid i en koselig liten kommune og bor i Moss.  Jeg er født og oppvokst i Kristiansund på Nordmøre og mine aner er for det meste i fra Møre og Romsdal, Nord-Norge, Sogn og Fjordane og Bergen. Jeg elsker å binde barnas hjerter til Fedrene.

«Og han skal plante i barnas hjerter de løfter som ble gitt til fedrene, og barnas hjerter skal vendes til deres fedre.» (L&P 2:2)

Det hadde vært hyggelig å høre i fra deg som leser denne bloggen.
E-mail meg gjerne cathrine@eblix.com

Mitt slektsforskningsår 2013 – fra Chicago til Stavanger, fra Hadeland til California, fra Ålesund til Shanghai

15 kommentarer

15 tanker om “Om meg

 1. Så glad for at du synes det. Jeg gleder meg til fortsettelsen også. Har gått svanger med denne bloggen lenge og har mange ideer og blogginnlegg som bare venter på å bli skrevet. Det er det der med nok tid da………… Heldigvis har jeg funnet ut at man får tid til det man vil (nok).

 2. Hei på deg. Interessant det der med samiske forfedre. Jeg mener også at det burde være noen samiske forfedre hos meg. All den tid en del av den kommer fra Norland og Troms. Jeg har ikke funnet noe godt belegg for mine samiske aner enda. Jeg har forstått det slik at det kan være vanskelig på grunn av de skiftet navn for å kunne gå for norske. Det verserer en påstand om at samene ikke fikk lov til å eie eiendom i en periode. Det var danskekongen som var ansvarlig for det, om jeg har oppfattet det riktig. Noen råd i så måte, hvordan jeg lett kan finne mine samiske forfedre. Med de gamle navnene.

 3. Herlig, Cathrine. Først beredskap og så dette! Du inspirerer meg med din evne til å holde fokus og være så gjennomført i dine interesser. Keep it up!

 4. Hei! Naturligvis holder jeg også på med slektsforsking i og med at jeg fant frem til denne bloggen. Jeg er fra Nord Troms, men bor på Hvaler. Ser over her at en søker etter sine samiske aner. Jeg og har samiske aner som er vanskelig å finne av samme grunn som den andre nevner. Jeg vil gjerne følge denne bloggen for det virker som om jeg har samme fremgangsmåte. Jeg ikke bare lager en database, men går litt dypt inn i saker. Noen ganger litt vel mye. Jeg er bare en nybegynner med store ambisjoner.

  • Hei Ingeborg.
   Nybegynner med store ambisjoner er høres ut som et veldig bra utgangspunkt for å drive med slektsforskning. Du kommer til å ha så mye glede av å gå dypt inn i sakene og finne den enkeltes historie. Når det gjelder dine samiske aner er mine råd ar du får prøve de linkene jeg har lagt ut som svar på i innlegget til Eddy. Ellers så har bygdebøker fra Tromsø, i den aktuelle kommunen som jeg hadde samiske forfedre i, hjulpet meg. Jeg bestiller de på mitt lokale bibliotek. På DIS-Norge kan du se om det finnes bygdebøker for den kommunen du leter i. Ellers så bor vi ikke så lang unna hverandre, siden jeg bor i Moss. Hvis du medlem av DIS-Østfold så kan det jo hende vi sees der. Lykke til.
   DIS – genalogiske ressureser for Tromsø:http://www.disnorge.no/genress/index.php?todo=visKategori&kid=100015
   DIS-ØSTFOLD: http://of.disnorge.no/

  • Hei igjen. Jeg glemte å si at det er hyggelig at du vil følge bloggen min. Du kan følge den ved å trykke på den svarte lille «knappen nederst i bloggen min eller så kan du trykke på knappen i høyre felt som heter «Følg med» med overskrift «FØLG TIL FEDRENE VIA E-POST»

 5. Tilbaketråkk: Mitt slektsforskningsår 2013 – fra Chigaco til Stavanger, fra Hadeland til California, fra Ålesund til Shanghai | Barnas hjerter til Fedrene - slektsforskning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s