Bøker

Her vil jeg liste opp en del bøker som er til hjelp i slektsforskning, omhandler slektsforskning eller bøker med slektshistorier som kan inspirere.

Jul i Norge

Jul i Norge

JUL I NORGE
Boken forteller om Juletradisjoner i gamle dager , som kjekt å vite for en slektsforsker. Ørnulf Andreas Hodne (født 1935) er  forfatteren av boken og er en norsk folkeminneforsker, sakprosaforfatter og statsstipendiat.

Boka tar for seg både forberedelsene og feriringen knyttet til de enkelte festdagene, fra matlaging, rengjøring og pynting til lussinatt, fromesse, kirkereise, julevake, spådommer, julegilder og leker. Og vi får høre om gamle tradisjoner rundt rokkemann og låvekone, julegeita, stjernegutter og Eldbjørgdag – og nyere innslag som julenisse, gravlys, juletre og juletrefester.

Boken kan du bl.a. kjøpte på Akademika.

Nordlands kulturelle mangfold

Nordlands kulturelle mangfold

NORDLANDS KULTURELLE MANGFOLD
Nordlands kulturelle mangfoldEtniske relasjoner i et historisk perspektiv, av Ejørg Evjen og Lars Ivar Hansen (red.), Oslo 2008.Hvis du ønsket å vite mer og få en bedre forståelse av det kulturelle mangfoldet som var blandt dine forfedre i Nordland fra ca 1600 og frem til vår tid er dette en veldig informativ og flott bok om akkurat dette tema. En bok å anbefale for deg som har røtter i Nordland.

Boken kan du kjøpe på Pax forlag her:http://www.pax.no/index.php?ID=Bok&counter=1597

 

 

 

Bildet er hentet fra forlaget Spartacus

Bildet er hentet fra forlaget Spartacus

DEN SVARTE VIKINGEN
«Ypperlig historiefortelling i slektsforskningens tidsalder»
Slik beskriver Aftenposten den norrøne filolog Bergsveinn Birgirssons siste  bok » DEN SVARTE VIKINGEN» og med den overrskriften ble jeg veldig interessert i å lese anmeldelsen.I anmeldelsen i Aftenposten kaller de boken et «Et mesterstykke» og skriver  at den er «utsøkt satt sammen» med illustrasjoner og kart. Definitivt en bok jeg ønsker meg i julegave.

Boken kan du kjøpe på Spartacus forlag her: http://www.spartacus.no/index.php?ID=Bok&ID2=720

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s